Атопична кожа при деца

Атопична кожа при деца
Най-разпространеният дерматологичен проблем при децата е атопичната кожа (детска екзема). Тя се изявява в сърбящи, червени, лющещи се участъци или малки мехури, понякога пълни с течност, които изсъхват и  образуват корички.
 
Къде се появяват най-често?

На лакътната става, зад ушите и зад колената. Повечето деца израстват екземата след три- до петгодишна възраст.
 
Симптоми на детска екзема:

• Червени, подути участъци по кожата.
• Възпалена или лющеща се кожа.
• Суха кожа.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ЛЕКАР!
Обърнете се към лекар веднага щом забележите симптомите, за да се изключи вирусна или бактериална инфекция.

Причини за поява на екзема.

Екземата често засяга цели семейства, особено тези, които имат генетично предразположение към други алергии. Други рискови фактори включват допир на вълнени дрехи върху кожата ни или ако сме изложени на цигарен дим постоянно.
Рискът от развитие на екзема при кърмени деца е по-нисък.

Понякога екземата се появява вследствие на хранителна алергия към мляко, яйца или риба. Алергените, намиращи се във въздуха, включват косми от кучета или котки, акари и полен.

Есента е идеалното време за тези, които страдат от екзема. Температурите са по-хладни и слънцето не е толкова силно. Все още има някои алергени във въздуха, но те са по-малко, отколкото през пролетта. Но въпреки че през есенните месеци има по-малко притеснения, все пак трябва да бъдете внимателни и да се подготвим за зимата.

Серията ROBATKO е предназначена за ежедневна грижа за чувствителната кожа на деца със симптоми на атопичен дерматит. Природната формула на продуктите е обогатена с висок процент конопено масло и добавени билкови екстракти, които идеално отговарят на специалните изисквания при грижите за кожата с прояви на атопичен дерматит. Продуктите са подходящи за многократна употреба.
Виж ТУК!