Интимна хигиена през лятото

Интимна хигиена през лятото
Лято е! Време за плаж и забавления, но това е и времето, в което дамите трябва да обръщат повече внимание на интимната си хигиена. Лятото означава горещо и влажно време, което е подходящо условие за развитието на бактерии. Обилното изпотяване може да влоши интимния дискомфорт, дори да доведе до вагинална инфекция. Това е моментът да бъдете особено предпазливи и да поддържате женска хигиена, която може да помогне за предотвратяване на вагинален сърбеж, дразнене или инфекция и да не правите компромис с ежедневния ви комфорт.

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да поддържате интимната си хигиена и да направите лятото си по-приятно:

Избягвайте тесни дрехи - през лятото отделяме по-голямо количество пот, което води до по-влажна и мокра интимна зона. Носенето на тесни дрехи намалява вентилацията на интимната зона и създава благоприятна среда за растежа на бактерии и дрожди, които могат да причинят вагинални инфекции.

Хигиената е на първо място! Влагалището е самопочистващ се орган, но се нуждае от допълнителни грижи през лятото, особено в периодите на менструация, обилни вагинални секрети, бременност и след раждането. Следователно трябва:

Избягвайте да използвате сапуни, шампоани, кремове или други ароматизирани продукти, тъй като те могат да нарушат баланса на pH и да причинят вагинална инфекция.

Хигиенните продукти, които използвате трябва да са с естествени съставки и безопасни за ежедневна употреба, които гарантират основните изисквания като намаляване на сърбежа, поддържане на интимната област суха и предотвратяване на възпаление на кожата.

Поддържайте интимната зона суха и сменяйте по-често бельото си. Избягвайте дантелени, копринени и синтетични материи, тъй като задържат влагата. За предпочитане е удобно памучно бельо.

Използвайте биоразградими или памучни дамски превръзки или тампони по време на менструация. Те са полезни за кожата ви и намаляват сърбежа и обривите.

Избягвайте да носите мокри дрехи за по-дълъг период, като бански костюми или напоени с пот дрехи.

За предпочитане е да носите памучни дрехи през лятото, тъй като те ще ви охладят чрез подходяща вентилация. Освен това дрехите от синтетични влакна не са толкова благоприятни към кожата.

През лятото топлата и влажна среда може да ви повлияе неблагоприятно. За да поддържате хигиената в интимната си зона през това време е много важно, трябва да избягвате всичко, което увеличава задържането на топлина и пот, тъй като това може да причини растеж на бактерии и дори да доведе до вагинална инфекция и инфекции на пикочните пътища (ИПП). Ако подозирате какъвто и да е вид обрив или инфекция в или близо до гениталиите си, не го игнорирайте. Въпреки че по-голямата част от инфекцията или обривите се лекуват сами по себе си, някои могат да причинят сериозни щети, ако не бъдат лекувани навреме. Поради това се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар възможно най-скоро.

Предложението на Каннадерм за Вас, мили дами е емулсия за интимна хигиена. Предназначена за поддържане на хигиената на интимните части при възрастни. Природната формула с леко кисело pH регулира общото състояние на лигавицата на интимните части и намалява усещанията за сърбеж или парене. Правилната грижа за интимните части предотвратява възпаление и инфекции (микози). Новата формула е създадена за поддържане на личната хигиена както за жени, така и за мъже. Безопасен за бременни и кърмачки!