Конопено масло при слънчево изгаряне

Конопено масло при слънчево изгаряне
Кожата е най-големият орган в тялото. Тя е бариерата, което ни защитава от бактерии до слънчевите лъчи. Докато ни защитава, нашата кожа може да понесе не малко увреждания. Конопеното масло намира приложение при третирането на голямо разнообразие от кожни проблеми. Нека да разгледаме как конопеното масло ни помага при слънчеви изгаряния.

Какво е слънчево изгаряне?

За да се отнасяме отговорно към нещо, трябва да разберем какво е то и как “работи”. Изгарянето на слънце се причинява от UV лъчи. Има два различни типа, които стигат до земята: UVA и UVB. Докато UVA лъчите проникват в кожата по-дълбоко и са причина за нейното стареене и разграждане, UVB лъчите, които проникват само в повърхностните слоеве, причиняват по-големи щети, което често води до слънчево изгаряне.

Симптомите могат да включват силно зачервена кожа, подуване, болка при допир, парене и в някои екстремни случаи гадене, припадък, треска или треперене.

Как конопеното масло може да помогне при слънчево изгаряне?

Конопеното масло намира широко приложение и за наше щастие има няколко ефекта неща, които могат да помогнат за облекчаване на слънчево изгаряне.

Противовъзпалителен ефект: Възпалението е имунната система на организма, отговаряща на слънчевите изгаряния и често е съпроводено със силна болка. Конопеното масло е идеалният помощник за облекчение на възпалителния  процес.

Антибактериален ефект: Изгарянията са изключително уязвими към развиване на инфекция в следствие на замърсяване. Конопеното масло има  нежен антибактериален ефект към кожата ни.

Антиоксидантен ефект: Отделянето на  свободни радикали може да попречи на процеса на оздравяване при слънчеви изгаряния. Освен че е антибактериален и противовъзпалителен, конопеното масло е и силен антиоксидант.

Регенерация крем е с изразено възстановяващо действие, намалява чувствителността на кожата, подобрява еластичността при силно слънчево изгаряне.  Подхранване кожата и бързото регенериране на клетките й.