Съвети за нанасяне на околоочен крем

Съвети за нанасяне на околоочен крем
Използването на крем за околоочната зона не е достатъчно, за да я запазите еластична. Изненадани ли сте от този факт? Ако НЕ нанасяте правилно своя крем, това няма да доведе до желаните резултати.

Ето няколко съвета за правилно използване на околоочен крем:

Нанасяйте крема на добре почистено лице.

Може да звучи елементарна задача, но знаем, че има момичета, които си лягат без да почистят грима от лицето си. Забравете за това! Ако не почистите добре кожата на лицето, преди да нанесете крем, всички други стъпки се обезсмислят.

Хигиена на високо ниво!

Винаги нанасяйте крема след като сте измили добре ръцете си. Кожата около очите е много фина и чувствителна.

Начин на нанасяне:

За по-голямо удобство нанасяйте околоочния крем с безименния пръст. Всички останали пръсти са много по-силни, за разлика от безименния

Правилни движения и посока при нанасяне на крема:

Нанасяйте с потупкващи движения, за да стимулирате кръвообръщението. Старайте се да прилагате минимален натиск. В началото може да ви се стори странно, но няма да ви коства никакво усилие, когато превърнете тази стъпка в рутина. Ако нанасяте крема с едно продължително движение или втриване, кожата се разтяга, за това е важно да превърнете начина и движението на нанасяне в навик.

Нанасяйте крема в посока от слепоочията към нослето. Това е линията, по която се образуват първите бръчки – следвайте обратната посока на нанасяне, за да не опъвате кожата допълнително. Под веждите нанасяйте от носа към слепоочието

Някои кремове се предлагат със специална шпатулка. При натуралната козметика използването на шпатулка е задължително. При директен допир на крема с пръсти, има риск от замърсяване с бактерии.

Какво количество крем трябва да използваме?

При нанасянето ще усетите дали крема стига за цялата област или е необходимо да добавите още количество.

На каква възраст трябва да започнем да използваме околоочен крем?

Повечето дами си мислят, че околоочния крем е необходим след 30 години, когато се образуват първите фини линии. Голяма грешка! Идеята е да хидратирате кожата си максимално добре и от рано, за да забавите образуването им.

Бонус съвет!

Ако веднага след крема се гримирате или легнете да спите – рискувате кожата да не е поела още ценните съставки. Оставете крема да попие около 10-тина минути.Околоочния крем NATURA  е с изцяло натурален състав от конопено масло, бадемово масло, еуфразия, пантенол и градински чай. Подходящ за ежедневна грижа за деликатна и чувствителна кожа около очите. Кремът овлажнява и озарява перфектно зоната около очите. Употребата на крема помага за намаляване на тъмните кръгове и подуване около очите.
 
Може да поръчате от нашите партньори или ТУК.