Грижа за новата татуировка

Грижа за новата татуировка Татуировката в днешно време е особена форма на себеизразяване. Ще се изненадате обаче, че тази мода датира на повече от 5000 години. Историята и е богата, за което има много научни доказателства и съпътства всички раси и култури по света. Независимо обаче от причините за нейната поява – социално положение, принадлежност към дадена група, спомен, украса, тя си остава медицинска интервенция, след която трябва да положим правилна грижа.

Всеки път когато се наруши целостта на кожата, тя става уязвима и силно предразположена към инфекции. Именно правилната грижа за новата ти татуировка, ще предпази кожата ти от усложнения и ще се радваш дълго на качествено изображение.

Избрал си своя татуист?


Безопасността е на първо място!
Качествените и стерилни материали, ръкавиците по време на работа и не на последно място таланта на твореца са основни за да се радвате след това на новата си татуировка.

Но как да се погрижиш за новата си татуировка?


Това определено може да е най-объркващата част за теб. Всеки ти дава препоръки и много често те са толкова различни, че попадаш в неприятна ситуация. Най-важното нещо обаче е да третираме татуировката като рана до пълното и заздравяване.

Излизайки от студиото, новата то татуировка е покрита с антибиотичен крем и фолио, което възпрепятства попадането на бактериите върху мястото и триене с дрехите.

Превръзка трябва да се държи няколко часа, а първото измиване на татуса се осъществява най-рано 5 часа след направата. Подсушава се внимателно с домакинска хартия и се нанася подходящ крем.

Нашата препоръка е изпробван многократно продукт на Cannaderm Regerance, който притежава напълно натурален състав и допринася за доброто подхранване на кожата и бързата регенерация на клетките. При продължителна употреба намалява чувствителността, подобрява еластичността и предотвратява сърбежа.

Как да го използвате?

Първо измивате и след това нанасяте възстановяващия продукт. Процедурата се повтаря 4-5 пъти дневно до пълното зарастване. През първите няколко дни е възможно да има зачервяване и кожата да бъде топла, което е напълно нормално. Спазвайте изключителна хигиена преди всеки допир с татуировката.


 

За колко време зараства една татуировка?


Периода на пълно възстановяване е средно 7 дни.

Важно е да знаете:


Докато вашата татуировка заздравява НЕ трябва да влизате в басейн и море, да нанасяте слънцезащитни лосиони, не я излагайте на слънце и не носете тесни дрехи, които да предизвикат триене.

За да се радваме дълго време на произведенията върху тялото си се налага да полагаме по-сериозни грижи и през летния период. Обилната хидратация и нанасяне на слънцезащитен продукт с фактор 50+ ще запази цветове и качеството на татуировката ви дълго време.

И не забравяйте предстои ни най-хубавото време в годината – слънце, време за почивка и отпуски, нови емоции и назабравими моменти с приятели и близки. Грижете се НЕ само за новата си татуировка, но и за себе си! Бъдете щастливи и се наслаждавайте на живота и всеки прекрасен миг от него.