Трябва ли да загреем мястото на болка

Трябва ли да загреем мястото на болка
Болки в кръста? Схващания? Спортни травми?
Как да лекуваме болката? Охлаждащ или загряващ крем да изберем?


Третираме всичко от артрит до мускулни растежения с охлаждащи или загряващи кремове и компреси. Лечението на болка с горещо или студено може да бъде изключително ефективно при редица различни състояния. Трудната част е да знаете при какви случаи е подходящо да загрявате или охлаждате мястото на болката. При някои лечения е възможно да включите и двете.

Общо прието правило е: използвайте охлаждащи препарати за остра болка, възпаления и подуване и загряващи при мускулна болка и скованост.
 

Топлинна терапия


Топлинната терапия действа благоприятно чрез подобряване на циркулацията и притока на кръв към определена област като повишава температурата  на засегнатото място. Загряването успокоява дискомфорта и увеличава мускулната гъвкавост.

Има определени случаи, при които не трябва да се използва топлинна терапия. Ако въпросната област е или натъртена, или подута (или и двете), по-добре е да се използва студена терапия. Топлинната терапия не трябва да се използва върху отворени рани!

Топлинната терапия трябва да се избягва от хора страдащи от следните заболявания:
• Диабет
• Дерматит
• Съдови заболявания
• Дълбока венозна тромбоза
• Множествена склероза

Ако имате сърдечно заболяване или хипертония, или сте бременна, консултирахте се с Вашия лекар, преди прилагането на топлинна терапия.
 

Охлаждаща терапия


Охлаждащата терапия, обратно за загряващата, намалява притока на кръв към определена област, което може значително да намали възпалението и подуването, причинители на болка. Особено подходящо при ставни болки и възпалени сухожилия. Методът може да намали нервната активност, което също облекчава болката.

Хора със сензорни нарушения, трябва да избягват приложението на охлаждащи продукти. Тук се включва и диабет, което може да доведе до увреждане на нервите и да намали чувствителността.

Не трябва да използвате охлаждаща терапия при сковани мускули и стави, или при лоша циркулация на кръвта.
 

Програмата за мускули и стави на Каннадерм включва кремовете Ментолка и Термолка.Ментолка е охлаждащ гел за масаж при уморени мускули, натоварване на гърба и ставите. Ефективната рецепта на масажния гел съдържа екстракти от кестен, черен оман, камфор, арника, охлаждащ ментол и успокояващо конопено масло. Подходяща за облекчаване на болки в гърба и ставите, за масаж при мускулна умора след спорт или физическо натоварване. С охлаждащ ефект при травма. Идеален за възрастни, спортисти и хора с активен начин на живот за тонизиране и облекчаване на умората.

Термолка е предназначен за масаж със загряващ ефект за мускулите, гърба и ставите, а също така проблеми със "студени" крайници при недостатъчно оросяване. Уникалната комбинация от ванилия и капсаицин от червени люти чушки гарантира загряване, а можете да увеличите ефекта като използвате инфралампа или загреете избраното място. Може да се използва за загряване на местата където е необходимо „сухо топло“, а също преди спорт или продължително пребиваване на студ.