Загряващ или охлаждащ крем да използвате?

Загряващ или охлаждащ крем да използвате? На пазара преобладават много продукти с конопено масло за локално приложение, но обикновено съдържат още ментол или камфор, които осигуряват охлаждащ ефект.

Охлаждащите гелове Mentholka имат можещ ефект при мускулни и ставни болки. Особено подходящи за продължителна и интензивна употреба при проблеми на опорно-двигателния апарат. Осигурява облекчение на напрегнатите крайници, намалява сковаността на ставите и мускулната умора.

Cannaderm Thermolka e един по-различен продукт, който притежава силно загряващ ефект. Загряващите кремове са предпочитани, особено през студените зимни месеци и често използвани от спортистите, за да подпомогнат тяхното възстановяване. В допълнение екстрактът от червен пипер - капсаицин се използва заради своя противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Капсаицинът се свързва с рецепторите за болка и създава усещане за парене и с течение на времето това може да намали чувствителността на рецепторите за болка.

Има няколко често срещани нежелани реакции, които много хора изпитват, когато използват локален капсаицин. Трябва да се очаква леко дразнене или парене, когато използвате капсаицин за първи път. Това ще отшуми след няколко приложения.

Продуктите на Cannaderm Thermolka имат богат натурален състав, които включва: конопено масло и екстракт, сибирска ела, кестен, евкалипт, камфор и капсаицин от люти чушки. При редовна употреба намаляват острата и хронична болка в гърба и ставите, сковаността на ставите и мускулите и помагат чудесно при „студени” крайници, използват се и за загряване на мускулите преди физическа активност.